Alkohol nélkül is jól érzem magamat!

Szponzorált tartalom

felépülés az alkoholbetegségből
felépülés az alkoholbetegségből

Próbáltátok már alkohol, vagy bármilyen más szer nélkül, jól érezni magatokat egy bulin?

A fiatalokat megkérdezve valószínűleg nagyon meglepődnénk, hogy mennyi nemleges választ kapnánk erre a kérdésre. Pedig a többség még csak kísérletet sem tesz erre.

Nem állítom, hogy fiatalként sosem ittam, de ebből sosem volt bajom, de még kisebb kellemetlenségem sem. Ezt annak köszönhettem, hogy figyeltem testem jelzésére, mikor azt mondta: ennyi elég volt, többet most már ne igyál!

Később azonban ennél is tovább fejlődtem. Rájöttem arra, hogy alkoholos italok nélkül is minden adott ahhoz, hogy jól érezhessem magamat. Ott vannak a barátaim, a jó zene és a sok lány, akikkel találkozhatok. Még is mi másra lenne még szükség ahhoz, hogy egy szép és kellemes estém legyen?

Úgy gondolom, hogy aki rendben van magával, annak nincs szüksége semmiféle szerre ahhoz, hogy ki tudjon kapcsolni. Azt javaslom mindenkinek, hogy ezt tartsa észben, és inkább próbálja magát fejleszteni, hogy kizárhassa az italokat az életéből.

Sajnos van, hogy ehhez már túl késő, és megtörtént a baj: az alkohol hozzánőtt az életünkhöz. Ilyenkor olyan segítséghez kell folyamodni, mely a megfelelő szakemberekkel, környezettel és módszerekkel elősegíti, hogy megtörténhessen a felépülés az alkoholbetegségből.

Nem véletlen, hogy a linken szereplő intézmény a felépülés kifejezését használja a gyógyulás helyett. Ebből a betegségből teljesen kigyógyulni nem lehet, és ezt itt őszintén le is írják a számunkra. Azonban az már lehetséges, hogy az alkoholbetegből felépülő váljon.

Ehhez azonban őszinteségre és elhivatottságra van szükség a beteg részéről. Az őszinte tenni akarás egy nagyon kényes téma, hiszen az alkoholfüggők sok esetben önmaguknak sem ismerik be, hogy problémákkal küzdenek. Ennek az intézetnek azonban meg vannak a tökéletes szakemberei és módszerei ennek az akadálynak a leküzdéséhez.

Nem csak alkoholbetegként kereshetjük meg őket, hanem az érintett hozzátartozójaként is nyugodtan felhívhatjuk a weboldalukon található három telefonszám bármelyikét. A vonal másik végén felkészült, lelkiismeretes és megértő emberekkel beszélhetünk, akik segítenek abban, hogy meghatározzuk a következő lépést a felépülés felé.

A telefonhívást követően történik meg az első személyes konzultáció Veszprémben vagy Budapesten, ahova a családja is elkísérheti a beteget. Innen két további lehetőség van: a páciens részt vesz a 28 napos felépülési programban, vagy egy másik intézetbe irányítják. Az utóbbi akkor történik meg, ha az alkoholizmusának a fokozata alapján nem ez az intézmény jelenti az ideális megoldást.

A felépülés az alkoholbetegségből Szőcön kezdődik meg, egy olyan programnak a keretében, melynek az összeállításában egyesül a szakértelem és a tapasztalat. Itt majdnem egy hónapon keresztül, több oldalról közelítik meg a páciensek alkoholproblémáját. Egyéni és csoportos foglalkozásokra is sor kerül itt, melyeket különböző előadók, szakemberek és orvosok vezetnek. A foglalkozásokon kívül jut idő a kirándulásokra és egyéb szabadidős tevékenységekre is, hiszen Szőc egy igazán csodálatos helyen, a Balaton-felvidéken található meg.

Természetesen az étkezés és a szállás benne szerepel a felépülési program árában, így erre nem kell plusz költségekkel számolni.

Ami nagyon fontos: a program végeztével megmarad a kapcsolattartás, melynek keretében közös ebédek mellett fogják a megszerzett tudást felfrissíteni. Ezzel teszik igazán biztossá azt, hogy az alkoholbetegek felépülése igazán stabil talajon álljon.

Az intézet elhivatottságának és alaposságának köszönhetően a felépülési arány eléri a 75%-ot. Gondoljunk csak bele, milyen sok ember köszönheti ennek a szervezetnek azt, hogy visszakapta az életét. Akár érintettek, akár hozzátartozók vagyunk, mindenképpen tegyük meg az első lépést, és hívjuk fel Őket!