Alkalmazottból vállalkozó

Szponzorált tartalom

ipa mentes székhelyszolgáltatás
ipa mentes székhelyszolgáltatás

Vállalkozást indítani sohasem egyszerű, pláne nem akkor, hogyha nem volt még vállalkozó a családban.

Az előbbi állításom nem csak általános igazságként mondom, hanem tapasztalat is van mögötte.

Nálunk mindig is inkább az alkalmazotti lét volt a jellemző: ez biztonságos, kiszámítható, könnyen lehet vele tervezni.

Egyébként abszolút nem vetem meg azokat, akik alkalmazottként szeretnének dolgozni.

Rengeteg előnye van ennek is (még a biztonságon túlmutatóan is), ráadásul alkalmazottként is lehet ám jól keresni kellő szorgalommal és kitartással.

Engem két dolog zavart ebben a létformában: a folyamatos munkaidőbeli kötöttség és az, hogy a bevételemnek mindenképp lesz egy felső limitje.

Utóbbi azért elég erős korlátozó tényező sok cél esetében, így hát folyamatosan kerestem a lehetőséget arra, hogy kiutat találjak ebből.

A megoldás végül egy saját vállalkozás lett, amit a biztonság kedvéért főállás mellett kezdtem el.

Egy online webáruházról van szó, amit eleinte még szűkös árukészlettel indítottam, és innen igyekeztem szépen lassan növögetni.

Hála Istennek a családom támogató volt az álmommal kapcsolatban, nem szóltak egy rossz szót se amiatt, hogy a szabadidőmet az új bizniszemre áldozom.

A szorgalom és a támogatás meghozta az eredményét, alig egy év alatt elértem azt a szintet, ahol már érdemessé vált céget alapítani az egyéni vállalkozás helyett, ráadásul még a főállásom is ott tudtam hagyni.

Ez a váltás egy embert próbáló feladat volt számomra, de szerencsére a Gross Cégcsoport különféle szolgáltatásai a segítségemre voltak – a mai napig hálás vagyok nekik azért, hogy ilyen gördülékenyen sikerült velük mindent megoldani.

A legelső dolog, amiben segítséget kértem tőlük, az a cégalapítás volt.

Nagyon hasznos, hogy megvan mindehhez a saját jogi hátterük, így nem kellett ezután is külön mászkálnom, továbbá nagyon sok hasznos tanáccsal láttak el már a folyamat legelején is.

Segítettek például kiválasztani, mi lehet számomra a legmegfelelőbb cégforma, elmagyarázták, hogy mi a különbség a Bt és a Kft között, továbbá az adózási rendszerről is kaptam tőlük egy átfogó útmutatót.

Ezek már önmagukban is iszonyatosan sokat jelentettek, de a legnagyobb segítséget az adta, amikor elmondták, hogy létezik székhelyszolgáltatás, sőt, még ipa mentes székhelyszolgáltatás is.

A székhelyszolgáltatást olyan cégek vehetik igénybe, akiknek nincsen telephelyük – vagyis magyarra fordítva azok, akiknek nem helyhez kötött a tevékenységük.

Ezek alapján például egy étterem nem tud élni a székhelyszolgáltatás lehetőségeivel, ám egy webshop – olyan, mint az enyém is – abszolút ideális ehhez.

Ha székhelyet bérelsz, akkor nem kell, hogy az otthonodba (vagy egyéb saját tulajdonú ingatlanba) legyen bejelentve a céged.

Ez a hétköznapokban is hasznos lehet, ugyanis így nem haza fognak érkezni a hivatalos iratok, hanem a bejelentett székhelyre – így nem fognak az otthoni számlák a cégessel keveredni, sokkal könnyebb elkülönítve kezelni őket.

Emellett akkor is jól jöhet, ha ne adj’ Isten valamilyen ellenőrzésre vagy intézkedésre kerülne a sor, ugyanis ezekben az esetekben a székhelyre fognak kiérkezni a hatóság emberei.

Elég kellemetlen lenne, ha otthon kopogtatnának, amíg Te pizsiben iszod a kávédat, ugye?

Na de ennyit a praktikumról, beszéljünk a lényegről, ugyanis az ipa mentes székhelyszolgáltatás az igazi előny!

Ahogy a nevéből is látod, ennek az a lényege, hogy a bérelt székhelyed egy iparűzésiadó-mentes településen lesz, így megspórolhatod magadnak ezt a költséget.

Természetesen a székhely bérlése is pénzbe kerül, ám általában sokkal kevesebbe, mint amennyi az iparűzési adó összege lenne.

Nekem ezzel a megoldással már az első évben rengeteget csökkentek a költségeim, aminek nagyon-nagyon örülök és ez sokat hozzátesz ahhoz, hogy a cégem növekedni tudjon.

Bízom benne, hogy a pozitív tendencia továbbra is megmarad majd és a céges működésben is folyamatos növekedést érhetek el.

Örülök, hogy sikerült megteremtenem azt az életet, amire vágytam, és örülök, hogy a családomnak is meg tudtam mutatni, hogy van élet a vállalkozói léten kívül is.