Adatvédelmi auditálás nem elhanyagolandó.

Szponzorált tartalom

adatvédelmi auditálás
adatvédelmi auditálás

Minden cég, vállalkozás esetében szükség van arra, hogy a szabályos működésnek a jogszabályi feltételek betartásával eleget lehessen tenni; másképpen az érintett kft. nem tud törvényesen működni. Vonatkozik mindez az adatvédelemre is, hiszen egy vállalkozásnak ezen a területen is be kell tartania minden törvénybe foglalt szabályt. Amennyiben egy cég egymaga nem képes eligazodni ezen a terepen, úgy ekkor az adatvédelmi auditálás jelentheti a legegyszerűbb megoldás!

Mi is az az adatvédelmi auditálás?

Tegyük fel, hogy nem biztos abban: az a vállalkozás, melyet vezet, pontosan úgy kezeli a személyes adatokat, ahogyan azt a jogszabályok megkövetelik. Ilyen esetben az auditálást végző cég (mind amilyen a Bodnár Ügyvédi Iroda is) át tudja vizsgálni, „világítani” a vállalkozást, hogy az mennyire felel meg az irányában támasztott adatvédelmi elvárásoknak. Az auditálásban az a jó, hogy így különösebb tét nélkül derülhet fény arra, ha valami nincsen rendben. Amikor ugyanis az ellenőrző hatóság folytat le vizsgálatot, akkor ott a hiányosságok már pénzbeli büntetési tétellel kerülnek „honorálásra”.

Miért bízza az adatvédelmi ellenőrzést a Bodnár Ügyvédi Irodára?

Azért, mert Dr. Bodnár Lilla személyében olyan felkészült munkajogász végzi el az auditálás feladatát, aki teljeskörű és ellenőrzést képes lefolytatni bármely cég, vállalkozás esetében. Szinte mindenkinél akadnak kisebb-nagyobb hiányosságok, melyekre a hatóság ugrani tud. Ha a vonatkozó dokumentumok áttekintését a Bodnár Ügyvédi Irodára bízza, úgy az auditot követően kézhez kapott jelentésben pontosan látni fogja azt, hogy milyen átalakítás, javítás, korrekció szükséges ahhoz, hogy az így előálló, jogszerű adatvédelmi rendszeren immáron ne lehessen fogást találni.

Mit kell tennie, ha élne az audit lehetőségével?

Csak fel kell keresnie a Bodnár Ügyvédi Irodát, amit többféle úton-módon is meg lehet tenni. A leendő ügyfél telefonon vagy e-mailben is felteheti adatvédelemre vonatkozó általános irányú kérdéseit, melyeket az iroda a lehető leghamarabb meg is fog válaszolni Önnek. Konkrét jogi tanácsot azonban csakis időpontfoglalás után kaphat az ügyfél, az irodában – ehhez a bodnarugyvediiroda.hu weboldalon feltüntetett módon kell előzetesen időpontot foglalni!